Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Sztrájkbizottságot alakított a PDSZ

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2019. január 14. 13:08
Szűcs Tamás, az érdekképviselet elnöke az InfoRádiónak azt mondta, hogy felméréseik szerint a pedagógusok többsége támogatja az érdekképviselet követeléseit és a sztrájkbizottság felállítását. Mint mondta, a következő hetek az egyeztetésekről szólnak majd.

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága. Az érdekképviselet célja, hogy a sztrájktörvény keretei között kényszerítsék egyeztetésre a kormányt – közölte Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke.

„Szeretnénk továbbra is a katalizátor szerepét betölteni”

– fogalmazott, hozzátéve: elsőként hoztak létre sztrájkbizottságot a hazai érdekvédelmi szervezetek közül, de biztos benne, hogy nem maradnak egyedül. Mint mondta: követeléseik teljesítéséhez törvénymódosításokra is szükség lesz.

Szűcs Tamás részletesen beszélt a sztrájkbizottság céljairól is. Kiemelte: mivel a szakszervezet tagjai között nem csak pedagógusok vannak, így egyesek érintettek lehetnek a túlóratörvényben szabályozott kérdésekben is. Hozzátette, a Munka törvénykönyve minden munkavállaló létét befolyásolja. A módosítás visszavonása mellett követeli az érdekképvisdelet a közalkalmazotti bértábla rendezését, hogy az megfelelő előmeneteli rendszert biztosítson – tette hozzá a szakszervezetei vezető.

Szűcs Tamás hangsúlyozta: a következő hetek az egyeztetésekről szólnak majd, sztrájkra ez után lehet számítani. Kiemelte: nagyon fontos, hogy a munkavállalók védelmében szervezett megmozdulásokon minél többen részt vegyenek, mert "ez is önmagában erőt mutat". A PDSZ elnöke hozzátette: felméréseik szerint a pedagógusok többsége támogatja a szervezet követeléseit és a sztrájkbizottság felállítását.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megalakult a PDSZ sztrájkbizottsága
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást