Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: közel a megegyezés a színházi tao-pénzekről

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor
2018. december 3. 19:37
A fővárosnál maradhat várhatóan a budapesti színházaknak juttatható tao-támogatások szétosztása - mondta a főpolgármester, aki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsáról is beszélt.

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, hogy a kérdésről már beszélt Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével, és folyamatosan egyeztet L. Simon Lászlóval, akivel

megegyezés közeli állapot alakult ki.

Ha a kormány és a miniszterelnök is elfogadja ezt, akkor a budapesti színházaknak juttatható tao-pénzeket elvileg a főváros oszthatja szét.

A főpolgármester szerint van alapja annak, hogy a kormány a struktúraváltozásban gondolkodott, mert voltak csalások, de az sem állítható, hogy minden színigazgató csalna.

Tarlós István kiemelte:

az egyezség csak a fővárosi fenntartású színházakra vonatkozhat, a magánszínházakra nem.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy Budapest sokat erősödött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsával, az állami projektekhez is több köze lesz a városnak. Tarlós István elmondta, hogy a szervezet létrehozása volt az egyik elvárása ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri tisztségért.

Hozzátette, hogy a miniszterelnök minden igényére igent mondott, olyanokra is, amelyekre korábban választ sem kapott. Vannak olyan ellenzéki aspiránsok, akikre nem szívesen hagyná a várost - emelte ki.