Nyitókép: MTVA / Róka László

Új campust kapnak a gyógyszerészek a Semmelweis Egyetemen

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
2018. november 30. 10:37
A tudományos tevékenység mellett a jelenleg széttagolt gyógyszerész-tudományi kar hallgatóit is itt oktatják majd.

A Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum a Semmelweis Egyetem gyógyszerész-tudományi karához tartozik. A központban többféle tudományos tevékenységet végezhetnek majd - mondta el a SOTE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

"Az innovatív kutatások mindazok, amelyek a hazai gyógyszeripart támogatni tudják, ezek közül betegközpontú, innovatív gyógyszertechnológiai készítmények fejlesztése, vagy az új, modern gyógyszerek, amelyek biológiai hatóanyagokat jelentik. A gyógyszerfejlesztést támogató molekulatár is kialakítható ebben a gyógyszerkutatási centrumban.

Magyarország azért híres arról, hogy milyen sokféle gyógynövénye van, innentől kezdve célszerű és szükségszerű, hogy ezzel országos szinten foglalkozzunk"

- fogalmazott Hankó Balázs.

Hozzátette, hogy a centrum kialakításával megújul a gyógyszerészképzés is, mivel a hallgatókat itt oktatják majd, korszerűbb körülmények között.

"Jelen pillanatban a gyógyszerész-tudományi kar intézményei széttagoltan vannak a Semmelweis Egyetemen, innentől egy új gyógyszerész-tudományi kari campus alakul ezzel, ami a hallgatói létformán javítani tudja" - ecsetelte.

A központot a főváros IX. kerületében a korábbi Schöpf-Merei Kórház ingatlanjában alakítják ki.

"A keddi kormánydöntés alapján a kórház területe az állam tulajdonába és a Semmelweis Egyetem vagyonkezelésébe kerül" - mondta el Hankó Balázs.

Az ingatlant 2020 nyarára újítják fel és alakítják át.

Az ezzel szemben található, a gyógyszerésztudományi képzés bázisául szolgáló Hőgyes tömböt is modernizálják, ez 2021 nyarára készülhet el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyógyszerkutatási központ a Semmelweis Egyetemen
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást