Pénzt kapott az FKF, most biztosított a működése - lapszemle

Infostart
2018. október 4. 08:04
A bíróságnál még Vona Gábor a Jobbik-elnök, fennakadás a szemétszállítók működésében, tréning vállalkozó nőknek, nem üzemel a Mol tiszaújvárosi műgumigyára.

A Magyar Idők arról ír, hogy a bíróság internetes nyilvántartása szerint nem Sneider Tamás, hanem Vona Gábor a Jobbik elnöke. Sneider Tamás úgy vélte: a cégbíróság leterheltsége állhat a dolog mögött, Szabó Gábor pártigazgató pedig azt mondta, hogy a Jobbik időben benyújtotta a változtatáshoz szükséges dokumentumokat. A lap megszólaltatta Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is, aki közölte, hogy vagy a párt, vagy a bíróság mulasztott.

A Népszava szerint nem tudni, meddig viszik el a szemétszállítók a hulladékot, ugyanis a pénzt begyűjtő állami cég akadozva fizeti a munkájukat. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nyár közepére már 13 milliárd forinttal tartozott a Fővárosi Közterület-fenntartónak. A lap úgy értesült, hogy mostanra ebből néhány milliárd forintot fizetett ki az állami vállalat. Az FKF csak annyit közölt, hogy ezzel már biztosított a működése.

Az Agrárszektor arról számol be, hogy a magántulajdonú vízgazdálkodási művekről végez felmérést októberben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A feladat végrehajtását a falugazdászok segítik, ők a kamara azon tagjait keresik fel, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer öntözték a területüket.

A Magyar Idők arról számol be, hogy újra meghirdették a vállalkozó nőknek szóló Dobbantó tréninget. A képzést a Seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány valósítja meg, a jelentkezők egy hat héten át tartó, tizenkét napos programsorozaton vehetnek részt. A lap szerint 2010 óta már több mint négyszáz vállalkozó nő érte el sikeresen céljait, a programban megszerzett tudásnak köszönhetően.

A Népszava szerint anyagi vita miatt máig nem üzemel a Mol tiszaújvárosi műgumigyára, amit Orbán Viktor miniszterelnök már márciusban, a kampányban átadott. A lap úgy értesült, hogy a megbízó és a kivitelező cég egymásra mutogatnak, a generálkivitelező azt állítja, hogy a megbízó nem fizette ki a szerződés szerint nekik járó ellenértéket, ezt a másik vállalat határozottan tagadja.

A Pénzcentrum azt közölte, hogy kürtőskalács-készítőket keresnek az egyre közelgő karácsonyi vásárszezonra. Az interneten egyre több olyan álláshirdetést találni, amelyben a kereskedők nagy erőkkel keresik az eladókat. Aki a karácsonyi vásárra elszegődik valamelyik céghez, akár nettó 280 ezer forintot is kereshet egy hónap alatt. A kürtőskalács-sütésben való jártasság és tapasztalat viszont elengedhetetlen.