Nyitókép: Bruzák Noémi

Pályaelhagyó rendőrökről is kérdezik a kormányt

Infostart / InfoRádió
2018. szeptember 24. 06:16
Szó lesz a munkaerőhiányról, a kórházi várólistákról, az M0-ás felújítása miatti káoszról, az önkormányzatok költségvetéséről, az egészségügyi ellátásról, a rendőrök pályaelhagyásáról és a gyermekszegénységről is.

Az Országgyűlés plenáris ülése délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik és kérdésekkel, illetve azonnali kérdésekkel folytatódik. Viták és szavazások ma nem lesznek.

A kérdések sorában a Jobbik egyebek mellett a munkaerőhiánnyal, az alacsony bérekkel, a diákhiteles édesapák hátrányos helyzetével és a kórházi várólisták hosszával szembesíti a kormányt.

A szocialisták az önkormányzatok költségvetéséről, az M0-ás felújítása miatt kialakult közlekedési káoszról és a közigazgatási bürokráciacsökkentésről is kérdezik a minisztereket.

A Demokratikus Koalíció az egészségügyi ellátás biztonságáról, az otthonápolásról és a tűzifa juttatásról szóló állításait foglalja kérdőjeles mondatokba.

AZ LMP a rendőrök pályaelhagyásáról, a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekvédelméről és a műanyag hulladék visszaszorításáról érdeklődik.

A Párbeszéd a gyermekszegénység és a vasútfejlesztés témáját veszi elő, két fideszes pedig arra ad lehetőséget a kormánynak, hogy újra elmondhassa álláspontját az autóipar és a határvédelem fontosságáról.