Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Nagy pusztítást végzett a vihar

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. szeptember 5. 10:10
Több mint 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat a keddi viharok miatt, elsősorban a dunántúli megyékben - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Több mint 230 helyszínen volt szükség kedden a tűzoltók munkájára a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Közel 170 helyszínen ezt a nagy mennyiségű csapadékvizet kellett eltávolítani. Több olyan helyszín is volt, ahol

a lakóingatlanokat és egyéb épületeket homokzsákokkal kellett megvédeni

- tájékoztatta az InfoRádiót Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

"Jelenleg is vannak olyan helyszínek, ahol problémát okoz a visszamaradó nagy mennyiségű víz. Kedden Zala megyében, Veszprém megyében és Fejér megyében volt a legtöbb ilyen típusú riasztás, és ezekben a megyékben voltak azok a helyszínek, ahol lakóingatlanokat és egyéb építményeket kellett bevédeni" - tette hozzá.

Székesfehérváron 72 ingatlanból 42 embernek kellett elhagynia a területet.

A városnak egy olyan részéről van szó, ami mélyebben fekszik, ezért egy belvizes helyzet alakult ki, amelyre a tegnapi esőzés csak ráerősített. Zala és Veszprém megyében is történtek olyan kárestetek, amelyek nem tipikusan a nagy mennyiségű csapadéknak tudhatók be. Zalabérnél egy vasúti pályát mosott alá a nagy mennyiségű csapadékvíz, Herenden pedig gátszakadást eredményezett egy tónál, 11 házat veszélyeztetett a víz, ezeket kellett bevédeni még a keddi nap folyamán - közölte Hajdu Márton.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy pusztítást végezett a keddi vihar
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást