Nyitókép: Kovács Tamás

Szél Bernadett lemondott LMP-s tisztségeiről

Infostart
2018. augusztus 21. 13:19
Szél Bernadett sajtóhírek szerint lemondott a LMP-ben betöltött összes vezetői pozíciójáról, mert nem ért egyet az etikai bizottság döntéseivel.

A Borsod24.com információi szerint Szél Bernadett szeptember 15-i hatállyal lemond az LMP társelnöki posztjáról és a frakcióvezetőségről is. Az információt a hvg.hu-nak és az Indexnek is megerősítették a pártból.

A portál szerint Szél Bernadett a párt etikai bizottságának döntései miatt mondott le. A testület súlyos büntetéseket szabott ki az LMP politikusai, akik a választások előtt visszaléptek egy másik ellenzéki jelölt javára. A pártelnök ezt súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart.

"Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez, nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák" - mondta Szél Bernadett.

A politikus a 444-nek azt mondta, interjút adott a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről.