Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb politikus hagyta el az LMP-t

Infostart
2018. július 2. 10:50
Ábrahám Júlia elnökségi tag lépett ki a pártból, amely – mint fogalmazott – a továbbiakban vállalhatatlan a számára.

Ábrahám Júlia, aki az LMP egészségügyi kabinetjét vezette, közösségi oldalán azt írta, ez a párt – a többihez hasonlóan – nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem.

Ábrahám Júlia a Népszavának arról is beszélt, hogy két tábor alakult ki a pártban. Mindkettőnek az az álláspontja, hogy hitelesen képviseljék az ökopolitikát és megteremtsék a kormányváltás lehetőségét, de mást tekintenek prioritásnak. Mint mondta, ő azokhoz tartozik, akik szerint mindent meg kell tenni az Orbán-kormány leváltásáért, az ökopolitikai képviselete is ezen keresztül lehetséges. A másik tábor viszont úgy véli, hogy az ökopolitikát minden körülmény között képviselni kell, a kormányváltás pedig fontos, de másodlagos szempont. Szél Bernadett, a párt újraválasztott társelnöke Ábrahám Júlia felvetésére a lapnak azt mondta, szerinte nincsenek táborok a párton belül.

Az áprilisi parlamenti választás óta Ábrahám Júlia a negyedik prominens politikus, aki otthagyja az ellenzéki pártot, korábban Schiffer András, Róna Péter és Hadházy Ákos lépett ki.

Közben még tartanak a fegyelmi eljárások az LMP-ben, azokat büntetik, akik áprilisban visszaléptek valamelyik ellenzéki párt indulójának javára. Ábrahám Júlia ellen is eljárás indult, első fokon felmentették, a másod fokú tárgyalásra pedig nem lesz szükség, mivel megszűnt a tagsági jogviszonya.