Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kilép az LMP-ből Hadházy Ákos

Infostart
2018. június 20. 06:48
A politikus megtartja parlamenti mandátumát, függetlenként dolgozik tovább, de elhagyja pártját, amelynek korábban társelnöke volt, és amelyben szerinte eddig nem nagyon igyekeztek szembenézni azzal a felelősséggel, amit a választási vereség ró rájuk.

Hadházy Ákos, akit az ellenzéki párt etikai bizottsága két évre eltiltott attól, hogy vezető tisztséget viselhessen az LMP-ben, a 24.hu portálnak adott interjúban egyebek között azzal indokolja kilépését, hogy az LMP jelenlegi állapotában nem alkalmas arra, hogy a korrupció elleni harcát támogassa. Hozzátette,

racionális viták helyett sokszor érzelmi alapú döntések születnek a pártban.

Mint mondta, ugyanaz a bizottság, amelyik súlyosbításért fellebbezte meg a büntetését, megfellebbezte a Sallai Róbert Benedek kizárásáról szóló döntést is, csak ott enyhítést kértek. Hadházy Ákos szerint hamarosan tanúi lehetünk annak, hogy a verekedésért megbüntetett volt képviselőt visszaveszik az LMP soraiba.

A politikus fegyelmi ügyét szerdán tárgyalták volna másodfokon az LMP-ben. Erről Hadházy Ákos a portálnak úgy nyilatkozott: "Amikor egy párt politikai vitákat fegyelmi úton próbál elintézni, az még akkor is szomorú, ha nem ennyire kínos módon csinálja."