Nyitókép: Pexels

Új tantárgy bevezetését kéri az orvosi kamara

Infostart
2018. május 30. 09:26
A kötelező egészségtan-oktatás haladéktalan bevezetését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, amely szerint „a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező”.

A Magyar Orvosi Kamara kedden tette közzé felhívását és a szerintük szükséges lépések listáját az egészségügy jelenét és jövőjét illető alapvető kérdésekben. A hat pont közül az egyik az oktatást is érinti – kérdés, hogy a kormány rábólint-e a kérésre.

Az összeállítás szerint "a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező.

Ezért haladéktalanul be kell vezetni a kötelező, Nemzeti Alaptantervbe illesztett, felmenő rendszerű egészségtan oktatást, kifejezetten e célra képzett tanárok bevonásával.

E lépés eredménye évtizedes távon, de garantáltan milliárdokra tehető anyagiakban és az egészségügyi ellátórendszerre háruló teher csökkenésében mérhető" - írták.