Nyitókép: MTI

Schmuck Erzsébet cáfolta a pártszakadást

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2018. április 17. 15:26
Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról, ezért május végén előrehozott tisztújítást tarthat a párt. A részletekről Schmuck Erzsébetet kérdeztük.

Korábban lemondott Hadházy Ákos társelnök, múlt év végén Jancsó Andrea, a párt korábbi 9. kerületi képiselője is, összesen 5 fő mondott le a tagságról az elmúlt fél évben a 9 elnökségi tag közül. Így teljes tisztújítást kell tartania az ellenzéki pártnak, ez részben technikai lépés.

Hadházy Ákos társelnök a választások éjszakáján bejelentett döntése miatt egyébként is kongresszust kellett volna tartani június 8-a előtt, viszont teljes tisztújítás csak június második felében lett volna. És, hogy

ne kelljen ezt kétszer összehívni rövid időn belül, ez így praktikus

– mondta Schmuck Erzsébet.

A politikus úgy vélte: nem lesz pártszakadás a következő hetekben. "Természetesen vannak belső viták, de biztos benne, hogy az új vezetéssel, egységesen halad tovább a Lehet Más a Politika".

Tájékoztatása szerint Hadházy Ákos jelenleg az LMP frakciójának a tagja, reményei szerint ott is marad - reagált a pártból történő kizárásával összefüggő hírekre Schmuck Erzsébet. Hozzátette: bár az egykori társelnök sokat gondolkodott, hogy felvegye-e parlamenti mandátumát, de a végleges döntését még ő sem ismeri. Beszélt arról is, hogy

az LMP néhány tagja ellen belső fegyelmi eljárás indult,

így az elvi lehetősége annak is megvan, hogy a frakció tagjait zárja ki a párt, de ebben a fegyelmi bizottság dönt.

Schmuck Erzsébet elmondása szerint most ügyvezető elnökség működik az LMP élén, és úgy véli Szél Bernadettnek nincs oka arra, hogy ne induljon újra a teljes körű tisztújításon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LMP-s viták - interjú Schmuck Erzsébettel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást