Orbán Viktor: el kell indítani egy erőteljes versenyképességi politikát – hetilapszemle

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
2018. április 5. 11:03
A miniszterelnök a Figyelőnek adott interjút, Schiff András zongoraművész a HVG-ben nyilatkozott, a Heti Válasz pedig Litkai Gergely humoristát kérdezte a humor és a közélet egymásra találásáról.

A Figyelő a miniszterelnökkel közölt interjút. Orbán Viktor emlékeztetett a 2010 óta elért gazdasági eredményekre, és új veszélyként a bevándorlást nevezte meg, amely – mint fogalmazott – visszafordíthatatlanul megváltoztathatja Magyarország karakterét.

A kormányfő a Figyelőnek jövőbeli terveiről is beszélt: ha a Fidesz-KDNP kormányon marad, nem változik az adópolitika, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyképességre.

A HVG riportere Schiff András zongoraművésszel beszélgetett, aki szerint a választásoknak semmi értelmük, mert semmilyen változást nem hoznak, most is mindenki azt kapja majd, amit megérdemel. A zenész akkor térne vissza Magyarországra, ha több megértést, türelmet, segítőkészséget és szeretetet tapasztalna. Schiff András arról is beszélt, hogy fejleszteni kellene a komolyzenei hallgatóságot.

A Heti Válasz Litkai Gergellyel, a Dumaszínház alapítójával készített interjút. A humorista szerint jelenleg szinte nincsen rájuk szükség, mivel a közélet szereplői a legjobb parodisták, a kormánypárti oldalról épp úgy, mint az ellenzéktől.

Hangsúlyozta, hogy már 15 éve is kifigurázták a politikusokat, csak most jobban figyelnek rájuk. A politikai humornak tárgya a politika, nem célja – jelentette ki Litkai Gergely a Heti Válaszban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Schiff András: a választásoknak semmi értelme – hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást