Adjunk szorongásoldó tízórait az elsősöknek!

Infostart
2017. augusztus 23. 06:09
Hamarosan kezdődik az új tanév. A megváltozott napirend, a követelmények, a közösségbe járás testileg és lelkileg is próbára teszi a gyermekeket, különösen az elsősöket. A Tét Platform szakmai vezetője szerint ezért fel kell készíteni a gyermeket az iskolakezdésre, és az sem mindegy milyen ételekkel, tízóraival segítik a szülők a koncentrálásban, az izgatottság legyőzésében.

A közelgő tanévre vissza kell állítani a gyereket, ráadásul fontos, hogy fokozatosan – hívta fel a figyelmet Antal Emese. A Tét Platform szakmai vezetője hozzátette, időben hangolódjunk rá, jó, ha van rá egy-két hét.

„Célszerű most elkezdeni. Nyáron elcsúszhattak az étkezések, összemosódhatott a reggeli és az ebéd, de most az alvási rend visszaállításával legyen reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora.”

Nagyon fontos, hogy az iskolába olyan ételt vigyen magával a gyerek, amit megeszik.

Ne erőltessünk rá semmit.

A reggeli, tízórai tartalmazzon gabonafélét, zöldséget; például paprikát vagy salátalevelet. Natúr joghurtot vagy a kenyérre kent túrókrémet, sajtot vagy néha kulacsba csomagolt tejet is adhatunk a gyereknek. Adhatunk citrommal meglocsolt gyümölcssalátát, ami egy kis dobozban egész nap eláll.

„Az elsősök szorongását, izgalmát magnéziumban gazdag tízóraival oldhatjuk kicsit, ilyenek a különböző olajos magvak, a zabkorpa és a banán is.

Süthetünk zabkorpával gyümölcsös muffint, kekszet.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Adjunk szorongásoldó tízórait az elsősöknek!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást