Felhalmozódtak a csikkek a megállók környékén

Infostart
2017. május 4. 08:00
Az elmúlt hetekben a főváros több pontján is látható volt, hogy a BKV-megállók környékét ellepték az eldobott cigarettacsikkek.

"A nemdohányzók védelméről szóló, illetve a dohánytermékek fogyasztására és forgalmazására vonatkozó törvény szabályozza azokat a helyszíneket, ahol nem szabad dohányozni. Ilyenek a tömegközlekedési járművek megállói, illetve a gyalogosforgalom számára nyitva álló aluljárók. Az itt lévő hulladékgyűjtő edényekről e törvények előírásai alapján leszerelte az FKF Zrt. a csikkgyűjtőket" – mondta el a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője.

A társaság kezelésében közel 11 ezer darab 50 literes hulladékgyűjtő edény van a közterületeken, ezek a narancssárga és a zöld kukák - tette hozzá Dorogi Gabriella. De nem csak ők tesznek ki hulladékgyűjtőket: a drótfonatú kosarak például a Főkert tulajdonai, és sok helyen látni már a városban dizájnkukákat is.

A 11 darab FKF-es kukából 4700 van közösségi közlekedési eszközök megállóiban vagy gyalogos aluljárókban, ezeket leszerelték. A fennmaradó, mintegy 6000 kukán továbbra is ott vannak a tárolók - pontosabban a 90 százalékukon, mert a többiről a gyakori rongálás miatt hiányzik, ezeket folyamatosan pótolják - mondta a szóvivő.

A leszerelt tartók miatt viszont a megállókban és azok környékén nincs hova dobni a csikkeket.

A takarítás nem az FKF Zrt., hanem a közlekedési vállalat feladata, ezért az ügyben keressük a BKV illetékeseit is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Felhalmozódtak a csikkek a megállók környékén - FKF Zrt.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást