A CEU visszautasítja Kósa Lajos vádjait

InfoRádió
2017. április 3. 14:39
A Central European University New York Állam oktatási minisztériuma és az Egyesült Államok egyik legnagyobb akkreditációs szervezete, a Middle States Commission on Higher Education által bejegyzett, illetve akkreditált felsőoktatási intézmény. Az egyetem programjait egyenként, a tanrend, a tanárok képesítése, az infrastruktúra, és a minőségbiztosítási mechanizmusok ellenőrzését követően vették nyilvántartásba - hívta fel a figyelmet közleményében a CEU.

"Egyetemünk ugyanazokon az ellenőrzési folyamatokon esett át, mint a Columbia vagy a New York University" - húzta alá a CEU.

Hozzátették:

Magyarországon a CEU a magyar hatóságok által kibocsájtott engedélyek alapján működik, a magyar törvényekkel összhangban.

"A CEU világszerte nagy tekintélynek örvendő egyetem. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményeként van számon tartva. A jelenlegi kormányzati támadások hatására a világ jelentős felsőoktatási intézményei egyhangúan kiálltak a CEU mellett.

Gondolhatja komolyan bárki, hogy egy „fantom-egyetemet" támogatnak a tudományos világ központi tekintélyei?

Vagy hogy egy „fantom-egyetem" igazgatótanácsának vált tagjává, három nappal ezelőtt, az Oxfordi Egyetem rektora?" - fogalmazott közleményében az egyetem.