Metrószünet: nem csak egyféle gond volt a ma nem is közlekedő felújított szerelvénnyel

Infostart
2017. március 22. 12:08
Továbbra sem közlekedik a hétfőn forgalomba állított felújított szerelvény a 3-as metró vonalán – értesült az Index. A portál szerint nem a keddi hiba volt az egyetlen probléma a metrókocsival.

Ma már el sem indult a 3-as metró felújított szerelvénye, amely csak hétfőn állt forgalomba. Az Index több forrásból úgy tudja, hogy a szerelők még mindig keresik a keddi ajtóhiba okát. A probléma már megszűnt, de a BKV biztosra akar menni, hogy nem fordul elő újra. A közlekedési társaság még nem erősítette meg az értesülést.

A hétfőn elindított metrókocsi kedden állt ki a forgalomból. A Közlekedő tömeg nevű blog tett közzé egy felvételt, amelyen bár hangosan, mégis későn figyelmeztette a szerelvény az utasokat az ajtók záródására.

A BKV közleménye szerint az ajtók megfelelően működtek, azonban a jármű vezetője a visszajelzésnél bizonytalanságot tapasztalt. Mint írták, az utasok biztonsága nem volt veszélyben, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivonták a forgalomból. A BKV szerint az újonnan forgalomba állt szerelvényeknél a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem tekinthetők szokatlannak.

Az Index szerint nem is ez volt az egyetlen probléma a felújított metrón, mivel az átadás napján pont azon a kocsin ment ki a szellőző biztosítéka, amelyen a főpolgármester és a sajtó nagy része utazott. Ezért a kocsiban elég meleg volt, ami többeknek feltűnt.

Az Oroszországban felújított szerelvény hétfőn állt forgalomba. A járművek felújítása csaknem 220 millió euróba kerül, ebből 222 szerelvény újul meg – hangsúlyozta Tarlós István a hétfői átadáson, amelyen az észak-déli metróvonal rekonstrukciójáról is beszélt. Megkérdeztük az utasokat is a tapasztalataikról, illetve fotógalériában mutattuk meg, milyen a felújított szerelvény - minderről itt olvashat.

A 2-es vonalon is volt tegnap egy meghibásodás, egy Alstom szerelvény robbant le a Déli pályaudvarnál délután három körül. Az utasok kiszállítása után a járművet eltolták, a forgalom egy óra alatt állt helyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem indulhatott el ma a felújított metrószerelvény
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást