Hamarosan indul a Róbert Károly körút felújítása

InfoRádió
2016. augusztus 12. 06:06
Augusztusban kezdődhet a Róbert Károly körút rekonstrukciója, miután lezárult a közbeszerzési eljárás - tudta meg az InfoRádió. A BKK közölte, hogy a beruházás 2017 nyaráig érhet véget.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy várhatóan még ebben a hónapban elkezdődik a Róbert Károly körút felújítása. A BKK megkeresésünkre közölte, hogy a Róbert Károly körút-Népfürdő utca és a Vágány utca–Reitter Ferenc utca közötti csomópontjának felújításáról szóló közbeszerzési eljárás lezárult, zajlik a szerződéskötés.

A felújítást várhatóan még augusztusban megkezdik, ezért nem számítanak a rekonstrukció határidejének csúszására – tette hozzá a BKK, amely korábban jelezte, hogy a munkálatok 2017 nyaráig véget érhetnek. A BKK azt nem közölte, hogy augusztusban pontosan mikor kezdik a kivitelezést.

 A rekonstrukció keretében a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszán új aszfaltréteget fektetnek le, elvégzik a teljes pályaszerkezet-cserét. Ezt korábban Nyúl Zoltán, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója is megerősítette.

Nyúl Zoltán akkor azt is kiemelte, hogy a korábbi rekonstrukció alatt, három éve az 1-es villamos felújítása közben az útpályán nem dolgoztak.

A BKK arról is beszámolt, hogy a kivitelezés a forgalom legkisebb zavarása mellett, irányonként 1 sáv lezárásával történik majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hamarosan indul a Róbert Károly körút felújítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást