Fiatal kutatók innovációit díjazták Budapesten

InfoRádió / MTI
2016. május 30. 14:24
Húszévesnél fiatalabb diákok több mint 20 pályázatát díjazták a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hétfői eredményhirdetésén.

Húszévesnél fiatalabb diákok több mint 20 pályázatát díjazták a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny hétfői eredményhirdetésén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) budapesti székházában.

A versenyen első helyezést ért el Tóth Fanni és Horváth Roland Interaktív jelnyelvet tanító és gyakorló szoftver; Udvardi Péter Mikro-elektromechanikai struktúra alacsony frekvenciás hangok és rezgések érzékelésére; valamint Imets Tamás Egy eszköz az elmének című pályamunkája.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által szervezett verseny ünnepélyes díjátadóján Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a köznevelési rendszer ma megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy az iskolákban eredményes tehetséggondozást lehessen végezni. 2016-ban 2,8 milliárd forint forrás áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló pályázatokra - fűzte hozzá a politikus.

Lovász László, az MTA elnöke a versenyt értékelve úgy fogalmazott: rengeteg tudás, ötlet, innováció, tehetség és munka áll a pályázatok mögött. Úgy vélte: a díjazottak megmutatták, hogy fiatal koruk ellenére rendelkeznek a tudományfejlesztéshez szükséges képességekkel és készségekkel.