eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mi a szlovákiai elnökválasztás tétje? Tárnok Balázs, Inforádió, Aréna

2024.02.13. 18:00
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Március végén köztársasági elnököt választanak Szlovákiában - hogyan állt össze a jelöltek listája? Mi az elnökválasztás tétje? Miért fontos a magyar jelölt az EP-választás szemontjából?
Milyen politikai üzenetek jöhetnek a kampányban - alig fél évvel a parlamenti választások után és néhány hónappal az EP választás előtt? Miért nem indul a jelenlegi államfő Zuzana Caputova és hogyan értékelhető az ő elnöki ciklusa? Kik a legesélyesebb jelöltek és milyen elképzelésekkel, programmal kampányolnak? Mi a jelentősége annak, hogy a szlovákiai magyarságnak is van önálló köztársasági elnök-jelöltje? A javuló szlovák-magyar viszonyban jöhet-e pozitív változás a kisebbségekkel kapcsolatos jogi szabályozásban? Terítékre kerülhet-e a szlovákiai magyarokat kollektív bűnösnek nyilvánító Benes dekrétumok felülvizsgálata? Miért nem sikerül európai parlamenti képviselethez jutnia a szlovákiai magyarságnak? Lehetnek-e még hullámai az elnökválasztási kampányban a 2018-ban történt újságírógyilkosságnak és maffia-ügyeknek? Milyen hatása lehet az elmúlt hetekben Szlovákia szerte zajlott tüntetés-sorozatnak?

Tárnok Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézet megbízott vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.02.13-án. Podcast.

×
×
×