eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Milyen a jó iskola a digitális korban? - Koren Balázs, Inforádió, Aréna

2024.01.26. 17:51
A műsor támogatója a Hold - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Milyen a jó iskola a digitális korban? Mitől elit egy iskola? Hogyan kell jól olvasni az iskolai rangsorokat? Mitől lesz élményszerű, de mégis hatékony egy tanóra? Hogyan lehet bármilyen szaktárgy oktatása közben figyelemmel lenni a nevelési és pedagógiai feladatokra? Mi a középiskolai felvételi tétje?

Hogyan motiválható egy mai gyerek? Hogyan lehet egyénre szabni az oktatást? Kell-e, és ha igen, hogyan kell megszerettetni egy szaktantárgyat a gyerekkel? El kell magyarázni a diáknak, hogy mire lesz jó neki a Pitagorasz-tétel? Miért van kevés matematika-, fizika-, és kémiatanár? A végzett tanárhallgatók többsége már eleve nem a tanári pályán képzeli el a jövőjét? Mi ennek az oka? Már a jelentkezéskor sem gondolták komolyan, hogy tanárok lesznek, csak kellett egy diploma?

Mi maradt meg a koronavírus-járvány alatti digitális oktatásból? Mennyi és milyen digitális eszközt, módszert szabad a gyerekek közelébe engedni? Nem várunk egy kicsit túl sokat a tanároktól és diákoktól? Mi a szülők szerepe az oktatásban, miben segíthetik és hol nehezíthetik a tanár és a diák dolgát?

Koren Balázs középiskolai matematikatanár, az ELTE Természettudományi Karának oktatója, a Yettel ProSuli szakmai vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában 2024. 01. 26-án. A beszélgetőtárs Herczeg Zsolt. Podcast.

×
×
×