eur:
389.71
usd:
362.71
bux:
68039.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hogyan alakul át az ipar a mesterséges intelligencia korszakában? Jeránek Tamás, Inforádió, Aréna

2023.11.20. 18:18
Hogyan alakul át a gazdaság a világban, melyek a modern ipari termelés legfőbb jellemzői? Hogyan tud egyesülni az az információtechnológia virtuális és a gépek fizikai világa?
Milyen irányba halad a gyártóipar fejlődése, milyen innovációk segítik a szektor fejlődését Egy mai iparvállalalat tevékenységének hány százaléka maga a termelés, és mennyi a digitális teljesítmény?

Mit jelent az, hogy több szoftver, kevesebb gépzsír? Visszaálltak-e az ellátási láncok a termelésben a Covid után? Mennyire értelmezték újra a globális kereskedelmet? Melyek a legfontosabb újraiparosítási folyamatok Európában és a világban? Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság igénye a termelésben? Mi ma az elektrifikáció, az energiaellátási biztonság, az energiahatékonyság, a zöld energia? Mennyire kiemelt témakör az áramhálózatok digitalizációja, a családi kiserőművek bekapcsolása az elosztóhálózatba? Fel lehet-e „okosítani” a meglévő ipari gépparkot? Mik azok a digitális ikrek, és mi a mesterséges intelligencia az iparban? Mi az az ipari metaverzum, és miért ez az ipari termelés jövője? Melyek a hazai Siemens Zrt. legfontosabb üzletágai, és mi az, ami nem a társasághoz tartozó tevékenység?

Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.11.20-án. Podcast.

×
×
×