eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Mi a Magyar Posta jelenlegi helyzete, jövőképe és stratégiája? Balczó Barnabás, Inforádió, Aréna

2023.04.21. 18:25
Mi a Magyar Posta pozíciója és feladata ma a küldemények piacán? Mit jelent az egyetemes szolgáltatási kötelezettség, és melyek a versenypiaci szolgáltatási ágak a tevékenységében? Miközben az állam a tulajdonos, miért csak elenyésző mértékben vehet részt a Magyar Posta tevékenységének finanszírozásában? Mit jelent a közszolgáltatásban az ellátási kötelezettség? A mai 2200 postahely helyett a törvényben 1600 postahely kötelező üzemeltetése szerepel. Milyen részt jelent a Magyar Posta tevékenységében és az árbevételében a csomaglogisztikai szolgáltatás, és mennyiben tudja kompenzálni ez az egyetemes szolgáltatásban keletkező veszteséget?
Hogyan tud versenyezni a Magyar Posta logisztikai üzletága a többi, adott esetben külföldi állami posták leányvállalataként Magyarországon működő, profitorientált csomaglogisztikai céggel, amelyek csak az üzletileg rentábilis küldeményeket viszik el a logisztikailag jól megközelíthető helyekre? Mi változik az európai postai liberalizációs folyamatban 2030 után?
Milyen változások következnek be a Magyar Postánál 2023-ban? Postapartneri program: Milyen új üzleti partneri viszonyokat építenek ki a szolgáltatások jobb és költséghatékonyabb ellátásához? Milyen nemzetközi példákkal lehet mérni a postai ellátottságot, lefedettséget, teljesítményt, ügyfélkontaktok számát? Miben példa és mérték az osztrák posta? Milyen szolgáltatást nyújtanak, és hogyan működnek a mobilposták? Milyen szinergiákat tudnak kihasználni a pénzintézeti partnerekkel, illetve más állami szolgáltatókkal? Mi a piaci helye és stratégiája a Posta Biztosítónak és a Posta Életbiztosítónak?
Hogyan és miért zajlik létszámleépítés a több mint 20 ezer főt foglalkoztató Magyar Postánál, és egyidejűleg milyen munkavállalókat keresnek mégis? Mennyi a fizikai munkavállalók, kézbesítők aránya, és hogyan alakul ez az EU-s átlagokhoz képest? Mit tartalmaz az idei bérmegállapodás?
Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.04.21-én. Podcast.

Irat
×
×
×