eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Az adathalászat a leghatékonyabb kiberfegyver? Kibervédelem élesben. Szabó Lajos, Inforádió Aréna

2023.04.04. 18:15
Mit jelent az állam szempontjából a kritikus infrastruktúra fogalma? Milyen tevékenységeket fog össze a Nemzeti Kibervédelmi Intézet operatív tevékenysége? Mit jelent a kibervédelmi életciklus? Mit jelent az incidens-kezelés, mi az a biztonsági esemény? Mi a CIA-elv hármas követelménye? Milyen kibervédelmi technikákkal végez sérülékenység-vizsgálatokat az NKI?
Miért lett az adathalászat (phishing) a leghatékonyabb és legelterjedtebb kiberfegyver? Milyen adathalászati technikák a leggyakoribbak? Miért érdemes gyanakodni, ha azonnali, sürgető felszólításokat kapunk email-ben? Milyen egyéb trükkös csalási formák divatosak mostanában? Tudta-e, hogy hamisítható a hívószám-kijelzés is? Mit jelent a tömeges adathalászat, mi az a „bálnavadászat” az adathalászati technikákban? Miért kell gyanakodni a szokatlan kéréseket tartalmazó céges emailekre is?
Milyen védelem létezik a mesterséges intelligencia csalási kísérletei ellen? Mi a szerepük az internetes sütiknek (cookie-k), és milyen adatokat adunk át a használatukkal a szolgáltatóknak? Miért érdemes titkosított jelszó-tárt használnunk ahelyett, hogy elmentjük ezeket a böngészőben?

Szabó Lajos a Nemzeti Kibervédelmi Intézet igazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.04.04-én. Podcast.

×
×
×