Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Még mindig van öt "csatatérállam" az átjelentkezők miatt

Infostart
2022. április 4. 00:40
Mellár Tamás és Kővári János között a legélesebb a verseny - Pécsett.

A választás éjszakáján néhány mandátumért még mondhatni nyílt maradt a küzdelem, illetve nagyon szoros lett a végeredmény.

  1. Csaknem 92 százalékos feldolgozottságnál hétfő hajnalban 200 szavazattal vezetett "Baranya 1-ben" (Pécs) Mellár Tamás (Egységben Magyarországért) a fideszes Kővári Jánossal szemben. Itt még napokig függőben marad az eredmény, 3000 "átjelentkező" szavazatot csak később összesítenek.
  2. A fideszes Szatmáry Kristóf a XVI. kerület regnáló képviselőjeként 336 szavazattal veri épp az ellenzéki Vajda Zoltánt, de itt is lesz mintegy 3000-nyi szavazat a héten még. A feldolgozottság 95 százalékos.
  3. Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerületben elvileg győzelemre vezeti az ellenzéket, de 96 százalékos feldolgozottságnál még mindig csak 448 szavazattal vezet a kormánypárti Lévai Zoltán előtt.
  4. Dunaújvárosban 91 és fél százalékos feldolgozottságnál a fideszes Mészáros Lajos bő 500 vokssal vezet Kálló gergely előtt.
  5. A XVII. kerületben Dunai Mónika viheti 700 szavazatos előnnyel a mandátumot az ellenzéki összefogás jelöltje, Szilágyi György előtt, de még lesz 2000 szavazat, amit összesítenek a héten, a feldolgozottság 98,8 százalékos.