Elindult az utolsó hét: kampányhírek percről percre

Infostart
2018. április 2. 11:49
Megkezdődött a választási kampány utolsó hete. Itt megtalálja a hétfő kampányhíreit.
2018.04.02. 18:26

Húsvétkor is aktívak voltak a választásra készülő politikusok

Húsvétkor szolidabb volt a kampány, de a választási készülődés azért érződött. Az MTI összegyűjtötte a magyar politikusok jókívánságait, kiegészítve a brit miniszterelnök húsvéti üzenetével.

2018.04.02. 17:15

Orbán Viktor családi videót tett közzé

A miniszterelnök meglocsolta unokáját.

2018.04.02. 14:58

Novák Katalin: a családpolitika minden eddigi vívmányát megőrizzük

Amennyiben a kormány bizalmat kap április 8-án a folytatásra, a családpolitika minden eddigi vívmányát megőrzik, sőt számos előrelépésre is lehetőség van - mondta Novák Katalin hétfőn Szentendrén a Skanzen családi húsvéti rendezvényén, ahová családjával látogatott ki.

2018.04.02. 14:53

A Momentum elnöke visszalép a Belvárosban az MSZP-Párbeszéd javára

A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V. Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben - írja közösségi oldalán Fekete-Győr András. A sok ezer választókerületi szimpatizánsomat pedig arra kérem: ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra! Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni.

2018.04.02. 14:51

Szabó Tímea: azonnali intézkedésekkel készülnek az egészségügy rendbetételére

Kormányváltás után az egészségügy azonnali rendbetételét ígéri Szabó Tímea, az MSZP és a Párbeszéd III. kerületi jelöltje, akit a Demokratikus Koalíció is támogat.

2018.04.02. 13:24

Három eljárást kezdeményez a Párbeszéd

Három eljárást kezdeményeztünk Orbán főtanácsadója ellen - olvasható a Párbeszéd közleményében. A Fideszre szabott választási törvény elfogadásától a kamupártok támogatásáig, a közpénzből futtatott százmilliárdos Fidesz-kampánytól a kormányhű médiavilág kiépítéséig számtalan lépés bizonyítja: a hatalma elvesztésétől rettegő Orbán-rendszer bármilyen aljasságra képes. A választás elcsalására tett legújabb kísérlete keretében a Fidesz a személyes adatainkat lopta el, hogy hazug propagandájukkal spammelhessenek. Orbán Viktor főtanácsadója, Bakondi György a napokban elismerte, hogy félmillió email címet árasztott el kéretlen levelekkel, és azt állította, hogy az érintettek megadták az adataikat. Csak azt nem tette hozzá, hogy nem a Fidesznek, hanem az ügyfélkapun keresztül az államnak, vagy valamelyik helyi önkormányzatnak.

2018.04.02. 13:20

Halász: Vonának tisztáznia kell a terrorszervezetekhez fűződő viszonyát

Vona Gábor még mindig nem tisztázta, hogy miért tart kapcsolatot egy szélsőséges fegyverkereskedővel - mondta a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője hétfőn Debrecenben újságíróknak. Halász János emlékeztetett: "a napokban a Jobbik és egy újabb terrorszervezet újabb kapcsolatára derült fény". Vona és pártja egy szélsőséges fegyverkereskedővel bukott le, a Jobbik hivatalosan is fogadta az Országházban azt a fegyverkereskedőt, akit végül a német ügyészség kérésére a magyar Terrorelhárítási Központ fogott el - mondta a kormánypárti politikus. Halász János szerint Vona Gábor máig nem tisztázta ezt az ügyet sem, ahogy az iszlámhoz, illetve egyéb szélsőséges szervezetekhez fűződő kapcsolataira, a Szürke Farkasokkal és a Celebivel való barátságára sem adott magyarázatot. Vona Gábornak azonnal tisztáznia kell ezeket az ügyeket - jelentette ki a Fidesz frakciószóvivője.

2018.04.02. 11:48

Kezdődik a beérkezett levélszavazatok ellenőrzése

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) keddtől ellenőrzi a beérkezett levélszavazatok választót azonosító nyilatkozatait. Eddig csaknem háromezer levélszavazatot adtak le, ebből 818-at külképviseleteken; 2070 szavazatot levélben juttattak vissza az NVI-hez.

2018.04.02. 11:48

Orbán Viktor a választás tétjéről

Minden választáson ki lehet javítani az előző kormány hibáit, például a Bokros-csomag vagy a Gyurcsány-korszak után. De ha most elhibázzuk, nem lehet. Akik bejönnek, itt maradnak, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Echo TV Bayer Show című műsorában.