LMP: négy éve nincs döntés az Öveges-program ügyében

Infostart / MTI
2018. március 29. 17:35
Egy négy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóját elevenítette fel csütörtökön Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a 12 milliárd forintos Öveges-program szerinte "horribilis lenyúlásáról".

A politikus Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt ismételte meg korábbi kísérletét, amellyel, ahogy 2014-ben, idén is azt kívánta szemléltetni: bár a kémiai folyamatok ugyanúgy mennek végbe az ország bármely pontján, mégis a program keretében negyvenhárom városban ismételték meg azokat, rögzítették filmre és alkották meg hozzá a munkafüzeteket.

Ugyanígy negyvenháromszor fizettek ki 20 millió forintot tanteremfoglaltsági szoftverekért.

Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálta az ügyet, és pénzt követel vissza - mutatott rá Hadházy Ákos, aki a pontos összegről nem tudott beszámolni, de azt jelezte, hogy minimum 350 millió forintról lehet szó.

Magyarországon négy éve folyik az eljárás - folytatta -, és bár az adóhatóság már tényként kezeli a túlárazást és a felesleges beszerzéseket, negyedik alkalommal helyezik át egy másik területre a vizsgálatot. Hadházy Ákos szerint az ügyészség szándékosan húzza az időt, mert "elsikálni" nem tudja az ügyet.