Nyitókép: Marjai János

Kikosarazták Karácsony Gergelyt

Infostart
2018. március 21. 11:48
Visszautasította Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének tárgyalási ajánlatát a Momentum elnöke, Fekete-Győr András.

"Sárdobálás. Blöffök. Tehetetlenség. Eredménytelenség" - Fekete-Győr András szerint az elmúlt napokban szinte minden benne volt, amiért a Momentum elindult a politikai generációváltás útján.

A hvg.hu által ismertetett levelében azt írta: az ellenzéki pártok három héttel a választás előtt sem jutottak még semmire, majdhogynem perben állnak egymással.

"A fentiek fényében mi a saját, önálló elhatározásunkból, alkuk nélkül, az elveink által kijelölt feltételek mentén teszünk a kormányváltásért, ahogy azt a tegnapi hármas visszalépésünk is demonstrálta. Mi nem alkudozni akarunk, hanem dolgozni.

Húsz nappal a választások előtt nem járhat a szánk, lépnünk kell. Mi tegnap tettünk egy nagy lépést előre, és örülünk, hogy a kezdeményezésünket követték más párt jelöltjei is."

Fekete-Győr szerint a visszalépésekkel került közelebb az ellenzék a kormányváltáshoz, nem a botrányos hétvégi tárgyalás.Azt írta, szívesen tesznek további lépéseket,ha az MSZP-DK, az LMP és a Jobbik is megkezdik a visszalépéseket egymás javára aszerint, hogy kik az esélyes, hiteles, a társadalom széles köre által támogatható jelöltek.

Az alkudozás láthatóan nem működik: a tettek mezejére kell lépni

- tette hozzá.

Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje kedden kezdeményezett tárgyalást az Együtt és a Momentum vezetőivel, miután kiderült, az LMP nem tovább nem akar egyeztetni a választási együttműködésről. Az Együtt jelezte, nyitott a tárgyalásra.

Szerdai választási híreinket itt találja.