Megszólalt az LMP Ron Werber távozása kapcsán

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. március 9. 10:08
Felmondott az LMP külföldi kampánytanácsadója, a párt Ron Werber tanácsai nélkül folytatja a kampányt.

Először az Alfahíren jelent meg, hogy felmondott az LMP-nél Ron Werber izraeli kampánytanácsadó, aki – bár korábban az MSZP-t segítette – tavaly ősz óta az LMP-nek adott tanácsokat. Akkor Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában minderről a következőképp fogalmazott:

"Nekünk van egy megrendelésünk bármilyen tanácsadó irányába arról, hogy milyen kampányt szeretnénk. Nem titok, Magyarországon a demokratikus tér szűkül, a demokratikus nyilvánosság tere is szűkül. Azt látjuk, hogy

nagyon nehéz elérni választópolgárokat,

nem siránkozni akarok, de kemény munkára vagyunk felkészülve. Utcai jelenlétre van szükség, aktivista-hálózatra van szükség, a tagjainknak egy olyan fajta rendszerre van szükségük, amely képes hatékonyan elérni a választópolgárokat".

Február második felében szintén az Aréna című műsorban arra a kérdésre, hogy mit hozott eddig az LMP számára a kampányban Ron Werber, Szél Bernadett így felelt:

 

"Ha engem megtámadnak a Fidesz részéről és látható a lejárató-kampány, segítséget fogok kérni ahhoz, hogy erre válaszoljak. Azt gondolom, hogy ez egy olyan fontos tudás, ami a mostani, 2018-as Magyarországon egy politikusnak rendelkezésre kell hogy álljon".

Az ATV-nek nyilatkozva az ügyről a miniszterelnök-jelölt arra a kérdésre nem válaszolt, hogy miért hagyta ott a pártot a tanácsadó, csupán a következőket mondta:

"Ez már egy ideje benne volt a levegőben, nem ért váratlanul ez a fejlemény.

Egy kicsit sajnálom, hogy pont nőnapon, de akkor innen, élő adásból is - mert biztos vagyok benne, hogy nézi ezt az adást - szeretném megköszönni a munkáját. Nagyon sokat segített nekünk. És most várom a propaganda-média exkuzálását, mert folyamatosan "Ron Werbereztek" nekünk az elmúlt hónapok alatt, hogy majd milyen gyűlöletkampány lesz itt - nem volt gyűlöletkampány".

Arra a kérdésre, hogy változik-e valamiben az LMP kommunikációja, a politikus aláhúzta: továbbra sem hagyják, hogy a politika megfeledkezzen az emberekről.

Megkeresésünkre Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője szintén hangsúlyozta, hogy

Ron Werber távozása nem jelent változást a párt kampányában,

hiszen az LMP kampánystábjában, vezetésében semmilyen személyi változás vagy más egyéb változás nem történt.

"Ron Werber a párt külső tanácsadója volt, a kampányunkat külsős tanácsadóként segítette. Igazából a döntési jogok, az irányítási vagy vezetési jogkörök azok eddig is és a továbbiakban is az LMP vezető testületeinél, illetve a társelnököknél vannak, ebben nincsen változás".

Arról azonban a szóvivő sem kívánt beszélni, hogy mi vezetett a kampánytanácsadó távozásához, csupán azt mondta el, hogy nem volt az LMP és Ron Werber között semmilyen konfliktus.

Korábbi cikkeink a témában:

Ellenzéki együttműködés – maguk a résztvevők sem hisznek benne?

Az MSZP kockáztathatja parlamentbe jutást az újabb visszalépésekkel


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Felmondott Ron Werber az LMP-nél
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást