Nyitókép: Pixabay

Örülhetnek a Chrome-ot választó mobilosok

Infostart
2024. szeptember 17. 06:26
Már a telefonok is megkaphatják a Chrome-böngésző lapcsoportok funkcióit – azt, amit az asztali változat már hosszú ideje tartalmaz.

Sokan választják a mobiljukon a Chrome böngészőt, ennek egyik előnye, hogy a Google böngészője gyakorlatilag minden platformon működik, és szinkronizálható is egy fiókkal - írja a hvg.hu.

Most a mobilos verzió Chrome bővült egy igen hasznos újdonsággal, ami az asztali változatokban már elérhető – és szinkronizálható is – egy ideje: ez pedig a Lapcsoportok megosztásának lehetősége. A Lapcsoportokkal összefoghat néhány fontos lapot egy adott név alatt; például, ha utazni készül, minden olyan honlapot belerakhat, ami fontos lehet az út során.

A Google nemrégiben már közölte, hogy hamarosan mobilon is megjelenik a lehetőség,

és az asztali gépen létrehozott lapcsoportok is szinkronizálódnak a mobilos Chrome-mal, így minden platformon létre lehet hozni, és meg lehet is nyitni egy ilyet. Némileg szokatlan módon elsőként az iPhone-os Chrome 128-as kiadásában jelent meg ez a lehetőség, de hamarosan Androidra is megérkezik.

Mobilon először meg kell nyomni hosszan a kívánt lapot, majd a lehetőségek közül meg kell érinteni a „hozzáadás új lapcsoporthoz” lehetőséget. Ezután nevet és színt is lehet választani neki, és természetesen tetszőlegesen lehet hozzáadni, vagy elvenni belőle lapokat a későbbiekben.

Az így létrehozott lapcsoport ezután megjelenik a Google-fiókkal szinkronizált egyéb eszközökön is; asztali számítógépen például a könyvjelzősáv bal szélén fog felbukkanni. Természetesen vice-versa működik a dolog, így teljesen átjárhatók lesznek az összes eszköz között a lapcsoportok. Hogy az androidos változatba mikor érkezhet meg a dolog, az egyelőre nem ismert.