Nyitókép: Pixabay

Meglehet, hogy a streamingcézár ad szárnyakat az ágyúsoknak

Infostart / InfoRádió - Szvetnik Endre (London)
2021. április 27. 16:50
Furcsa üzlet az angol Arsenal futballklubra. A Spotify zenestreaming szolgáltatás alapítója és a klub három volt játékoslegendája vásárolná ki a csapatot. A drukkerek nem szívelik a jelenlegi amerikai tulajdonost, aki másokkal együtt bevitte volna a klubot a gyűlölt Európai Szuperligába.

Négy ikonikus név – három, azért, amit a pályán művelt, egy azért, mert forradalmasította zenehallgatási szokásainkat: Thierry Henry, az Arsenal futballklub gólkirály legendája, továbbá a szobrot kapott Dennis Bergkamp és Patrick Vieira, valamint az ötlet agytrösztje, Daniel Ek, a Spotify streaming-platform milliárdos alapítója, aki gyerekkora óta a londoni csapatnak szurkol.

Az exkluzív információ, miszerint Ek és a három volt játékos a csapat kivásárlását tervezi, először a Telegraph című brit laphoz jutott el. Henry, Bergkamp és Vieira, a 2003-2004-es bajnokság „legyőzhetetlen” legendái – abban az évadban a klub egyetlen bajnokit sem vesztett el, és összesen 49 meccsig építette veretlen sorozatát.

Az Arsenal drukkerek számára az az idény olyan, mint a magyaroknak a 6:3.

Főleg annak fényében, amit az utóbbi években és különösen az idén produkál a csapat, amely halovány árnyéka korábbi önmagának. Ezért a négy „mentőangyalra” akkora szükségük van, mint mennyből a mannára.

A Telegraph információi szerint Ek és a három volt játékos tíz napon belül 1,8 milliárd fontot ajánlhat fel a klubért. Stan Kroenke, az amerikai származású milliárdos és jelenlegi vezető tulajdonos fia, Josh azonban közölte, hogy nem eladó a csapat.

A felháborodás nem szűnik

Csakhogy a drukkerek körében – más vezető angol Premier League-csapatokhoz hasonlóan – hatalmas a felháborodás, amiért az Arsenal tulajdonosai is bevitték volna az együttest az ellentmondásos Európai Szuperligába.

A kiesés kockázatától mentes, pénzgyárnak titulált elittorna terve végül dugába dőlt, amikor a kilátásba helyezett büntetések és a szurkolói harag nyomán a csapatok sorra kihátráltak belőle.

Henry, aki a mai napig az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa és a potenciális vásárlói négyes egyik tagja, közölte:

„Nem ismerek rá a volt klubomra. Úgy irányítják, mint egy vállalkozást.

Annak nyomán, ami történt, azt mondom: szurkolók, ez a ti klubotok”. „Lehet, hogy nem értik a futball alapvető értékeit, lehet, hogy túl nagy volt a kísértés... de nagyon elrontották” – mondta a tulajdonosok szuperligás próbálkozásáról.

Pénteken a drukkerek az Arsenal otthona, az Emirates stadion előtt rendeztek tüntetést – Kroenke távozását követelve –, pár órával később a klub szégyenletes módon, hazai pályán kikapott az Evertontól.

A Telegraph szerint most az 52 milliárd fontra becsült Spotify főnöke teszteli az Arsenal vezetését a közel kétmilliárdos ajánlattal. Ha sikerül megkaparintania a klubot, akkor információk szerint Daniel Ek belemenne abba, hogy német mintára a drukkerek is részesedéshez jussanak és szerepet kapjanak az Arsenal igazgatásában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Meglehet, hogy a streamingcézár ad szárnyakat az ágyúsoknak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást