Seehofer a befogadottak számának meghatározását követeli

InfoRádió
2016. szeptember 29. 17:02
A bajor miniszterelnök ismét bírálta a berlini kormány menekültpolitikáját. Horst Seehofer a müncheni tartományi parlamentben mondott beszédében már azt is követelte, hogy törvényileg határozzák meg azok számát, akiket Németország évente befogad.

A bajor tartományi kormányfő, aki egyben a berlini koalíció legkisebb pártjának, a Keresztényszociális Uniónak is elnöke, leszögezte, hogy idén semmi esetre sem szabad megengedni a tavalyi események megismétlődését, azaz a menekültek tömeges beáramlásának engedélyezését. Mint Horst Seehofer fogalmazott, erre a legalkalmasabb eszköz a befogadásra jogosult személyek felső határának törvénybe foglalása.

A müncheni parlamentben mondott beszédében a bajor miniszterelnök leszögezte, hogy Németország nem képes idén is több, mint egy millió menekült befogadására. A Keresztényszociális Unió azt szeretné elérni, hogy évente 200 ezerben állapítsák meg a bebocsátásra jogosult személyek számát. Seehofer elismerte, hogy az elmúlt hónapokban haladás történt a menekültkérdés megoldásában, de továbbra is azt a véleményt képviselte, hogy Berlinben kicsúszott a kormány kezéből az ellenőrzés, holott az államnak pontos adatokkal kellene rendelkeznie az országba érkező idegenekről.

Hozzáfűzte azt is, hogy Bajorország a jövőben is menedéket akar nyújtani a valóban rászorulók számára, de ez csak akkor lehetséges, ha szabályozzák a beérkezők számát. Horst Seehofer már a múltban is bírálta a kancellár menekültpolitikáját, nyilatkozatának azonban most különös hangsúlyt kölcsönzött a hét elején Drezdában elkövetett két bombamerénylet. A minden jel szerint idegengyűlöletből végrehajtott robbantás egy mecset és egy interkulturális központ ellen irányult.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Seehofer a befogadottak számának meghatározását követeli
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást