Nyitókép: Forrás: UNStudio.com

Ilyen lesz a világ leghatalmasabb óriáskereke

Infostart
2024. február 3. 14:05
A tervezett látványosság befogadóképessége közel kétszer akkora lesz, mint az ikonikus londoni óriáskeréké.

A Szöuli ikerszem névre keresztelt óriáskerék Szöul polgármesterének ambiciózus víziójának, a „Han-folyó ezer naplementével” koncepciójának kulcsfontosságú eleme.

A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd

- számol be róla a Roadster.hu a Designboom cikke alapján.

A merőben újító kialakítású, dupla gyűrűs óriáskerék 64 kapszulát forgat majd, melyek 20-25 fő befogadására lesznek alkalmasak. Mint írja a lap, ez azt jelenti, hogy az "ikerszemből" egyszerre 1400-nál is többen gyönyörködhetnek majd a városban. Kapacitása közel kétszerese lesz a London Eye-nak.

Az óriáskerék a Han-folyó partján, a világbajnoki stadion szomszédságában kap majd helyet egy negyven méter magas kulturális központ tetején. Az épületegyüttes kiállítótereknek, előadóteremnek, kiskereskedelmi és vendéglátó egységeknek fog otthont adni.

Az UNStudio javaslatára az óriáskerék mellé egy monorail is kiépülhet, ami a látványosság megközelíthetőségét fogja javítani, emellett izgalmas utazást is nyújt.