Nyitókép: Pexels.com

Hatalmas újítás jön a Facebookra, sokan fogják hasznát venni

Infostart
2023. október 31. 04:50
Nyelvtani hibák javítására és a szöveg viccessé alakítására egyaránt képes, mesterségesintelligencia-alapú eszközön dolgozik a Facebook.

Az első képek már nyilvánosságra kerültek a fejlesztésről, sőt, úgy tűnik, előrehaladott készültségi állapotban van - számolt be róla a HVG. A Facebookot és számos más szolgáltatást birtokló Meta több téren jelen van már a mesterséges intelligencia területén, most viszont a jelek szerint egy olyan MI-alapú funkción dolgoznak, mely minden korábbinál látványosabb változást hozhat a Facebook életébe.

A közösségi platform egy olyan asszisztens kifejlesztésén dolgozhat, ami a bejegyzések megírásában segítheti a felhasználókat. Fontos adat, hogy a funkció nem helyettünk ír szövegeket, hanem utasításoknak megfelelően képes módosítani, amit beírunk.

Így ki tudja javítani a nyelvtani hibákat, vagy éppen megváltoztatja a szöveg hangnemét, például humorossá vagy éppen hivatalossá teheti azt.

A portál elárulta, hogy Alessandro Paluzzi bukkant rá az újdonságra, aki korábban már több hasonlóról is lerántotta a leplet, X profilján pedig képeket is megosztott róla:

A bejegyzésekben Paluzzi több képernyőképet is közzé tett a Facebook „Write with AI” (magyarul: „Írj a mesterséges intelligenciával”) nevű funkcióról, melyet a bejegyzés létrehozásakor, a szövegdoboz alján lévő „Help me write” („Segíts írni”) funkcióra kattintva lehet előhívni – írja a Neowin.

A képek tanúsága szerint a funkció már egészen kidolgozott, a Meta egy leírás szerint arra is kitér, hogy az eszközzel írt szövegeket és parancsokat a cég felhasználhatja a lehetőség továbbfejlesztésére. Arról jelenleg még nincs információ, hogy a lehetőség mikor lesz elérhető akár angol, akár magyar nyelvre optimalizálva.