Nyitókép: Pexels.com

Hosszú heteket késhetnek az Apple Macbookjai

Infostart
2022. május 16. 05:20
A késés oka összetett, része van benne a kínai lezárásoknak, a beszállítói hiánynak és annak, hogy a Macbook Prók egyedüli gyártójánál lázadoznak a munkások.

Kínát súlyosan érintette a Covid-19 legújabb hulláma: az ország szigorú járványellenes politikája miatt több várost is lezártak, ami nem tett jót az – ettől függetlenül is akadozó – ellátási láncoknak.

Az Apple komoly vesztese ennek, ugyanis nem tudja kiszolgálni azt az óriási keresletet, ami a 14 és 16 collos Macbook Prók iránt mutatkozik. A Quanta Computer, amely állítólag az említett notebookok egyedüli gyártója, az elmúlt hónapokban a sanghaji gyárában a kapacitás 5 százalékán működött – írja a Napi.hu a Techspot cikkére hivatkozva.

A helyzet némiképp javult, és a cég elnöke szerint április végére elérték a 30 százalékos kapacitást, most pedig „vért izzadnak”, hogy az 50 százalékot elérjék. Mindezt nem segíti, hogy a cég bevezetett egy izolációs rendszer, ami azt jelenti, hogy a dolgozóknak a telephelyen kell laknia. Nyilván az a cél, hogy elkerüljék a tömeges fertőzést, de érthető módon a munkások lázadoznak az eljárás ellen.

Hírek szerint a késés csak a 14 és 16 collos modelleket érinti, a 13-asok még vannak raktáron.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!