Nyitókép: Pexels.com

Nagy változás előtt a Google egyik kedvelt alkalmazása

Infostart
2021. március 31. 17:28
A Google Maps a jövőben már nem a leggyorsabb útvonalat fogja ajánlani az autósoknak.

A Google bejelentése szerint a jövőben azok az útvonalak kerülnek kiemelésre, amelyeken haladva várhatóan a legkevesebb szén-dioxidot bocsátja majd ki az adott jármű a célállomás elérése során. Az alkalmazás figyelembe veszi majd az aktuális forgalmi adatokat és az adott útszakaszok jellemzőit, annak érdekében, hogy a legkörnyezetbarátabb útvonalat ajánlhassa a sofőrnek – idézi a Portfolio a BBC-t.

Az újítás először az Egyesült Államokban jelenik meg 2021 végén, ezt követően pedig kezdetét veszi majd a globális bevezetés, tudatta a vállalat.

Tehát elinduláskor a Google Maps alapból a környezetbarát útvonalat fogja felajánlani a jármű vezetőjének, akinek természetesen lehetősége lesz arra, hogy más útvonalat válasszon, vagy kikapcsolja a funkciót. Abban az esetben, hogyha az alternatív útvonalakon lényegesen gyorsabban lehet majd célba érni, a Google választási lehetőséget ajánl fel, egyben lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy összehasonlítsák az egyes útvonalakat a becsült károsanyag-kibocsátások szerint.

A vállalat azt is bejelentette, hogy júniustól a Google Maps figyelmezteti majd a sofőröket, hogyha olyan zónához érnek, haladnának át, ahol a nagyobb károsanyag-kibocsátású járművek közlekedése korlátozva van.