„Együnk elegendő tejterméket, tojást, húst naponta körülbelül 1-2-szer” – mondta Veresné Bálint Márta, hozzátéve: a megfelelő C-vitaminbevitelről a kivi, a zöldpaprika, a narancs és a csipkebogyó gondoskodhat. A cinket olajos magvakkal tudjuk pótolni, „mi nasiként szoktuk fogyasztani”. De a kagylókat, tengeri halakat is érdemes legalább hetente beiktatni az étrendbe. Idénye van még a babnak, száraz babnak, borsónak, csicseriborsónak, melyek szintén cinkforrások.
Étrend-kiegészítőket akkor érdemes fogyasztani, ha sok ember között éli a mindennapjait az illető, például egy tanár a szeptemberi iskolakezdéskor 1-2 hetes kúrát tarthat.
A gyümölcsben és zöldségben található vitaminból azonban kisebb mennyiség is hasznos lehet, illetve más fontos anyagok is vannak bennük.
A fokhagyma illatát adó allicin, bár gátolja a baktériumok és vírusok szaporodását, nem bizonyított, hogy gyógyhatású lenne. A szakértő mégis javasolja, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy hatékony.