Lazábban szexelünk: egyre durvábbak a következmények!

Infostart
2016. szeptember 15. 16:22
XXI. nagygyűlését tartja a Magyar STI Társaság. A konferencia témái között szerepel a szifilisz, és a szakemberek a zika vírusról is beszélnek.

Szombatig tart a Magyar STI Társaság XXI. nagygyűlése. A szervezetet húsz éve alapították, azzal a céllal, hogy összefogja a társszakmákat, amelyek a nemi úton terjedő fertőzések és a megbetegedettek kezelésében érintettek, így a nőgyógyászokat, az urológusokat, a nemigyógyászokat és a mikrobiológusokat – mondta az InfoRádiónak Várkonyi Viktória elnök.

A konferencián a szó lesz a Zika-vírusról, a HIV-vírusról, a 13 éve Hollandiából elindult limfogranuloma venereum nevű járványról, a megelőzési lehetőségekről és a terápiákról is – fejtette ki.

Várkonyi Viktória beszélt arról is, hogy az utóbbi időben jelentősen emelkedett a szifiliszes esetek száma. Ennek oka, hogy a szexuális magatartás megváltozott, sokan könnyebben váltanak partnert és mennek bele alkalmi kapcsolatokba. Nem jönnek elő azonnal a tünetek, de mire jelentkeznek, addigra már a partnerét megfertőzte – fejtette ki az elnök.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Várkonyi Viktória
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást