Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: nem akarom bántani a fiúkat, de ez eléggé ortodox játék volt

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. augusztus 6. 13:55
A bronzéremért játszhat vasárnap a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután az elődöntőben 9–6-ra kikapott a görögöktől. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelt az InfoRádióban.

Faragó Tamás szerint sajnálatos vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott a görögöktől, akik ráadásul teljesen megérdemelten nyerték a mérkőzést. A szakember korábbi szavait megismételve emlékeztetett: nem könnyű ellenük játszani, mert képesek egy olyan különleges játékra, aminek a lényeg az, hogy elrontják az ellenfelük játékát, akár a kisgyerekek a homokozóban.

Ezt most olyan tökéletesen és sikeresen csinálták, hogy

a magyar válogatott is belealudt a mérkőzésbe.

„Azt gondoltuk, igen, vezetnek, de majd megfordítjuk, hiszen vannak nekünk nagyon jó, klasszis játékosaink, Nagy Viktor remekül véd […], ami persze nem történt meg, mert a görögök tökéletesen tartották ehhez a különleges taktikához az egész mérkőzésen magukat.”

Ennek köszönhetően pedig tulajdonképpen a magyar csapat egyetlen egyszer sem tudott vezetni, hiszen a mérkőzés elején a görögök 2–0-ra elhúztak, aztán volt 3–1 is, majd a magyar válogatott végig futott az eredmény után, az egyenlítésre pedig 5–5-ig futotta. Faragó Tamás úgy véli, talán az volt a legnagyobb probléma, hogy nemcsak elhittük, hogy meg fog történni, amiről úgy gondoltunk, hogy meg kell történnie, tehát, hogy meg tudjuk fordítani bármi áron a mérkőzést, hanem ennek megfelelően taktikailag átvettük a görögöknek azt a lagymatag, álmos, lassító játékát, főleg a támadásokban, melyek során a lövések nem sikerültek, továbbá mi is belementünk a kiállítások kiharcolásába.

„Nem akarom bántani a fiúkat, de eléggé ortodox játék volt, ami igazából nem vezetett eredményre.”

Természetesen egy szövetségi kapitány bízik a csodában – tette hozzá az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, emlékeztetve, hogy ő maga is volt ebben a szerepben. Mint mondta, ilyenkor megy a próbálkozás a játékoscserével, azok favorizálásával, akiknek a legnagyobb sansza van arra, hogy gólt lőjenek, de ma sajnos ez sem sikerült. „Märcz Tamás próbálkozott mindennel, de szó szerint végigaludtuk a mérkőzést” – ismételte meg.

Faragó Tamás a folytatást illetően végezetül hozzátette: miután mind a női, mind a férfi vízilabda-válogatott teljesítményét dicséretesnek tartja, ezért

mindkettőtől érmet vár a bronzmérkőzésen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás: nem akarom bántai a fiúkat, de ez eléggé ortodox játék volt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást