Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Egyformán vívtak és az első tízben állnak a magyar öttusázónők

Infostart
2021. augusztus 5. 09:39
Gulyás Michelle és Kovács Sarolta is 220 pontot vívott a női öttusázók első számában a tokiói olimpián.

Gulyás Michelle elsősorban a szám első felében, Kovács Sarolta a másodikban vívott jól. Végül mindketten 20 győzelemmel és 15 vereséggel zártak, ez 220 pontot jelent nekik.

A német Annika Schleu vívott a legjobban (274 pont), a dél-koreai Kim Sze Hi 244 pontot gyűjtött. A magyarok 220 pontjánál még további három versenyző ért el többet, az ír Natalya Coyle és az orosz Uljana Batasova (238-238), valamint az olasz Alice Sotero (226).

„Kifejezetten jól sikerült a vívás azzal, hogy elértem a húsz győzelmet. Nagyon jó formában érzem magam, ezért szeretném megdönteni az egyéni legjobbjaimat a fizikai számokban, azaz úszásban és a lövészettel kombinált futásban” – értékelt az MTI-nek Gulyás – „Az az érdekes, hogy többnyire én szúrtam meg azokat, akiknek már vannak komoly eredményei, de azoktól több esetben találatot kaptam, akik gyengébbnek számítanak a mezőnyben”.

„Nem volt rossz vívás, de nem is kiemelkedően jó. Maradt benne néhány tus, de ez általában így van. Schleu élete vívását mutatta be, pedig elvileg ez a lyukas száma, őt leszámítva viszont nagyon szoros a mezőny. Szerencsére a sérült térdem egyáltalán nem zavart” – mondta Kovács Sarolta, aki kijelentette: a legjobb hatban, azaz pontszerző helyen szeretne végezni.

Folytatás pénteken, előbb a 200 méteres úszással, majd a bónusz vívással, a lovaglással és végül a lövészet és a futás kombinációjával, a laser runnal.

Ma még lesz öttusa, hamarosan kezdődik a férfiak körvívása, Kasza Róberttel és a londoni bronzérmes Marosi Ádámmal.