Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás megkapta, amit akart, Mezei Tamás új útról beszélt

Infostart
2021. július 29. 07:27
A játékosok szerint jó edzés volt a mérkőzés, és élesebben tudtak játszani.

A magyar válogatott a papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte csütörtökön a dél-afrikai együttest a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában. A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, amely szombaton az Egyesült Államok csapata ellen száll vízbe.

A mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány az M4 Sportnak elmondta: "Azt, amit szerettem volna a meccstől, megkaptam: lőjjünk sok gólt, gyorsan vezessük a támadásokat és jó százalékkal értékesítsük a helyzeteket. Fontos szempont volt az is, hogy kevés gólt kapjunk, átlátható és egyértelmű legyen a védekezés".

Märcz Tamás hozzátette, mivel pörgősek voltak a felúszások, ezek kiváltották a meccs "edzés-jellegét".

Pásztor Mátyás szerint a meccs jó edzés volt, az ellenfél "segített több izmot megmozgatni, sokszor erős úszás volt, ami hasznos lehet".

Változásról beszélt Mezei Tamás: "Magunkon úgy éreztem, hogy picit – talán a magunk tiszteletére is – mindent beleadtunk, ezért jöhetett össze a sok lefordulásos szituáció. Mindenki élesebben játszott az eddiginél, a korábbi mérkőzéseken még voltak kis blackoutok. Ez talán egy új út első lépése volt."