Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól

Infostart
2021. július 27. 12:29
Egyedüliként Kapás Boglárkának szurkolhatunk a legmagyarosabb női úszószámban.

Tokiói helyszíni értesüléseinket a Nemzeti Sportnak erősítette meg a Magyar Úszó Szövetség: a 200 vegyes sikeressége érdekében Hosszú Katinka visszalép a 200 pillangó küzdelmeitől, így a számban egyetlen magyarként Kapás Boglárka, a szám világbajnoka küzd magyar idő szerint kora délután.

Mint az InfoRádiónak Sós Csaba úszókapitány még Budapesten jelezte, erre lehetőséget biztosított a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, ugyanakkor az is igaz, hogy a visszalépéssel Jakabos Zsuzsanna szomorkodhat, hogy nincs ott a mezőnyben, ugyanis olimpiai részvételt jelentő szinttel rendelkezett Tokió előtt, de Kapás Boglárkának és Hosszú Katinkának erősebb időeredménye volt a nevezés lezárása előtt.

A helyzet további pikantériája, hogy Jakabos Zsuzsanna az öt évvel ezelőtti riói olimpián pontosan ugyanígy maradt le a 200 pillangóról, akkor Kapás Boglárka helyett azonban Szilágyi Liliána volt még jobb nála.

Hosszú Katinka magyar idő szerint szerda hajnalban a szám címvédőjeként 200 vegyesen érdekelt, döntőt úszik, a hetedik legjobb idővel jutott be a fináléba. Korábban 400 vegyesen ugyancsak címvédőként ötödik lett Tokióban.