Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

"Milák Kristóf nagyon kedves és támogató volt!" - nyilatkozta az ellenfele

Infostart
2024. augusztus 4. 12:13
A 100 méter pillangón olimpiai bronzérmes kanadai Ilya Kharhun dicsérte a magyar bajnokot.

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás olimpiai döntőjének megnyerése után sem nyilatkozott a magyar és a nemzetközi sajtónak, az érmesek számára rendezett sajtótájékoztatón sem vett részt. Ahogy aranyérmesként kiszállt a medencéből, meghajolt a La Defence Aréna közönsége előtt, majd az éremátadás után a Gyulay Zsolt MOB-elnöktől kapott zászlóval vonult végig, néha mosolyogva a fotósoknak vagy a szurkolóknak.

A másik két dobogós, az egyaránt kanadai Josh Liendo és Ilya Kharun boldogan nyilatkozott – 1976 óta először fordult elő, hogy két kanadai lett olimpiai érmes. Kharhunt kérdezték Milák Kristófról is a vegyes zónában.

„Először azt hittem, hogy nem lesz jó fej.

Mindenféle pletykák keringtek, de valójában nagyon kedves és támogató volt.

Azt mondta, hogy szép munkát végeztem. Nagyon jó abban, amit csinál, még akkor is, ha egy nagy szünet után tért vissza. Igazából nem rossz srác” – mondta mosolyogva.

„Meglepő, hogyan teljesített a kihagyás után, de mindig erős volt, kezdve a junior világcsúccsal, mindig nagyon gyorsan úszott” – tette hozzá a bronzérmes.

Liendo arról beszélt, hogy a 100 pillangó mezőnye egyre erősebb. „Kemény döntő volt, mindenki egyre közelebb van a világcsúcshoz.”