Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt nem kertelt, elmondta, miért veszítettünk

Infostart / MTI
2024. augusztus 3. 17:16
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint egyszerű magyarázata van annak, hogy miért kapott ki a csapat 9-8-ra az ausztráloktól szombaton a párizsi olimpiai csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

„Egyszerű a történet, alapvetően az emberelőnyökkel volt a probléma, azokból kellett volna legalább még kettőt belőni és akkor nyerünk" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt a párizsi Vizes Központban lejátszott összecsapást követően.

A szakember hozzátette, az ítéletek megvoltak, keményen megdolgoztak értük, egyszerűen ezeknek az értékesítése jelentett problémát ezen a meccsen.

„Alaposan felkészültünk az ausztrálokból, de egyszerűen ma hiányzott belőlünk az átütő erő" - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint többször "beragadt" a labda a fór járatása közben, mindenki egyedül akarta inkább megoldani a nehezebb helyzeteket. Hozzátette, egy-egy világklasszis játékosnál ilyen szituációkban apróságokon múlik csak a döntés a passz és a lövés között.

A magyarok hétfőn a szerbekkel találkoznak a csoportkör zárófordulójában, azt a mérkőzést már a jelenleg még zajló úszóversenyek helyszínén, a 15 ezer néző befogadására alkalmas Paris La Défense Arénában rendezik.

Vámos Márton nem érezte annyira jónak a szombati riválist, mégis vereség lett a vége.

„Kicsit önmagunkat vertük meg, egyáltalán nem éreztem olyan bombaerősnek ezt az ausztrál csapatot, ma mégis nyertek, amiért gratulálok. A szerbekkel várhatóan élet-halál harcot vívunk majd, ott sokkal többre lesz szükség" - jegyezte meg a Ferencvárosba visszatérő balkezes játékos.

A kapus Vogel Soma a támadásról nem szeret véleményt mondani, inkább csak az érzéseiről beszélt:

„Valami hiányzott ma, a dinamika. Sokszor higgadtságra lett volna szükség, mégis türelmetlenek voltunk. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, mint ahogyan az egész mérkőzés is." - fogalmazott.