Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"Minden magyar embert éreztem a hátam mögött" - aranyért küzdenek a párbajtőrözők

Infostart
2024. augusztus 2. 17:40
A magyar férfi párbajtőrcsapat tagjai Japánt is meg akarják lepni az olimpiai döntőben.

A kilenc asszóból nyolcat megnyert a magyar párbajtőr-válogatott a franciák ellen, a kilencedik 5-5-re végződött, így nem is lehetett kérdés, hogy melyik csapat jut az olimpiai döntőbe - 45-30 lett a vége.

„Az életemért küzdöttem a franciákkal. Nem ők a kedvenc ellenfeleim, de most minden magyar embert éreztem a hátam mögött, ahogy szurkoltak otthon. Csak ez segíthetett abban, hogy ezeket a nagy vívókat, mint Borel, le tudtam győzni. Még mindig hihetetlen, hogy veretlenül le tudtam hozni egy mérkőzést a franciák ellen” – kezdte az értékelést Koch Máté a vegyes zónában.

Hozzátette: reméli, hogy a nagy pihenő nem töri meg a csapatot. „Japán az ellenfél, Heidenheimben, amikor kijutottunk az olimpiára, akkor legyőztük őket.”

A három versenyző közül Siklósi Gergely volt a legnyugodtabb az asszók alatt, a többieket is tudta nyugtatni.

„Elkaptuk a fonalat, most Tibinek volt köszönhető a kezdés. Megvalósult a taktika, amit megbeszéltünk előtte, amit videóztunk. Ismertük az ellenfelet, és olvastuk őket, ezért látszik ilyen simának, egyébként nehéz volt a mérkőzés.”

Andrásfi Tibor arról beszélt, hogy fent kell tartani a lendületet és a formát, és bízik abban, hogy Japánt is meg tudják lepni már a finálé elején.

Magyar férfi párbajtőrcsapat legutóbb 1972-ben nyert olimpiát, döntőben pedig 2004-ben járt – az akkori csapatból Boczkó Gábor most szövetségi kapitányként, Imre Géza pedig a szövetség alelnökeként van jelen az olimpián.

Az olimpiai döntő 20.30-kor kezdődik a Grand Palais-ban.