Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Áron kiesése - Szabó Bence megszólalt

Infostart
2024. július 28. 09:16
Szabó Bence kétszeres olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok kardvívó nyilatkozott Szilágyi Áron kieséséről.

Szilágyi Áron mentális blokkjára nincs racionális magyarázat - mondta Szabó Bence.

A korábbi szövetségi kapitány az Index kérdésére elmondta: "Azt hittem, rosszul látok. Áron megindult, aztán mintha elvesztette volna a fonalat, megtorpant, nem tudta, hogyan folytassa az akcióit. Totális rövidzárlat következett be nála. Nem mondom, hogy ilyesmi nem fordult elő az én praxisomban, mert nálam is volt ilyen, de Áront mentálisan annyira erősnek ismertem, hogy sokkolt a teljes leblokkolása."

Szabó Bence a történtek ellenére úgy vélekedett, hogy Szilágyi Áron talpra tud állni a csapatversenyekig a drámai kiesés után.

Mint mondta: "az egy másik verseny lesz, van idő addig, Áron kitisztíthatja az elméjét, és a társai is összeszedhetik magukat. Amondó vagyok, végső mérleget addig ne vonjunk, amíg nem ment le a csapatverseny."

Szabó Bence arról is beszélt, hogy Gémesi Csanád remekül vívott a nyolc közé jutásért, 14–14 után teljesen egyértelműen együttes találat született, mégis a tunéziai Faresz Ferjaninak adták a tust, ezzel jutott a nyolc közé az afrikai.

Szatmári András jól vívott, de 15–13-ra kikapott a francia Boladé Apithytől egy vitatható találatoktól tarkított meccsen, a 2017-ben világbajnok Szatmárinak nem tehetünk szemrehányást Szabó Bence szerint.

Szilágyi Áron esete egészen más, unikális. Olyan versenyzőtől kapott ki simán, akit tízből kilencszer megverne, sajnos az az egy éppen most volt - nyilatkozta Szabó Bence.

A 27. helyen kiemelt versenyző győzte le. Annál is érthetetlenebb az első fordulóban történt kiesés, mert Szilágyi mentálisan roppant erős vívó, igazi profi.

"Ha mondjuk a georgiai Bazadzétól kap ki a negyeddöntőben, akkor azt mondom, ez benne van a pakliban. No de Arfától az első körben..." - értékelt Szabó Bence.