A nulláról építette fel magát Douchev-Janics Natasa

InfoRádió
2016. augusztus 8. 20:56
A Győr háromszoros olimpiai bajnoka készen áll az olimpiára. Az InfoRádió Víztükör magazinjában elmondta: a sikeres felkészülésében a győri klubtársai is nagy szerepet játszottak.

A moszkvai Európa-bajnokságon hatodik lett kajak 200 méteren, ezért nem emlékszik vissza jól szívvel erre a kontinenstornára.

„Egyrészt fejben nem voltam ott, másrészt előzetesen sem számoltunk a jó Eb-szerepléssel. Kemény edzőtáboron voltunk túl, az alapozás sokat kivett belőlem azokban a hetekben” – mondta Douchev-Janics Natasa, de gyorsan hozzátette: most már remek formában érzi magát.

Az elutazás előtti a megfelelő frissítések is a felkészülési programja részét képezik.

„Sokszor nem csinálom meg, ami elő van írva. Amint Andro (a férje és edzője, Andrian Douchev – a szerk.) is látja, hogy teljesen besavasodtam, akkor abbahagyjuk a tréninget” – ismerte el a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

Az olimpiai ciklusára a kettős gerincműtéte is alaposan rányomta a bélyegét. 2011-ben, kislánya születése után körülbelül 10 napot hagyott ki, aztán folytatta az edzéseket. A londoni játékok előtt is akadtak gondjai a gerincével, ám a fájdalmak idővel elmúltak. A válogatókon és az olimpián már jól volt, de a következő évben még erősebb kínok gyötörték.

"2013 első válogatója után előjöttek a fájdalmaim, folyamatosan fájdalmakkal küszködtem, így később elkerülhetetlen volt műtét. Nagyon leépültem, a nulláról kellett felépítenem újra magam, de túl vagyok rajta. Itt vagyok és örülök, hogy bekerültem a csapatba!" – jelentette ki az InfoRádiónak.

Mint mondta: az egész éve arról szólt, hogy minél jobb formába kerüljön, jelenleg pedig kirobbanó formában érzi magát. Egyértelműen az A-döntőbe jutást tűzte ki célul, mert csak ott tud olimpiai érmet nyerni.