Maroknyi lehet az orosz csapat

Infostart
2016. július 26. 16:41
Az orosz olimpikonok akár 90 százalékát is eltilthatják a riói ötkarikás játékoktól, így végül 40 fős lehet a csapat létszáma – tudta meg a Telegraph.

A brit lap arról ír, hogy bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem zárta ki automatikusan az összes orosz sportolót, többségük nem fog megfelelni a szigorú kritériumoknak, amelyek többek között a doppingmentes múlt bizonyítását és a megbízható laborok által végzett tesztek bemutatását követelik meg.

Hétfőig három sportági szövetség – tenisz, triatlon, íjászat – jelezte, hogy az orosz atléták indulása biztonságban van, majd ezt megerősítette a cselgáncsozók és a sportlövők nemzetközi szervezete is.

„Ezek a sportolók szeptembertől májusig több doppingszűrésen is átestek külföldön, az oroszországi tesztek eredményeit nem vettük figyelembe" - közölte Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetésg első embere.

Kedden kiderült, hogy öt orosz kajakozó és kenus, valamint két öttusázó sem vehet részt a játékokon, mivel nevük szerepelt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által rendelt McLaren-jelentésben. Korábban hét orosz úszó és 67 atléta kitiltásáról döntöttek.