Remek siker Ausztria ellen

InfoRádió
2016. június 14. 17:58
A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Ausztria ellen a franciaországi Európa-bajnokságon, a csoportkör első fordulójában.

Az osztrákok Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Arnautovic, Junuzovic, Harnik – Janko, a magyarok pedig Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh K. – Szalai összeállításban lépett pályára.

Idegesen kezdett a magyar csapat, David Alaba már az első perc közepén távolról a kapufára zúdította a labdát. Király Gábornak nem lett volna esélye, ha kicsit pontosabban céloz a Bayern sztárja.

A 4. percben Kleinheisler László középről eresztett meg egy lövést, de ez nem okozott gondot Almernek. Az első pillanatok feszültsége csökkent.

A 10. percben Alaba ismét veszélyeztett, ezúttal a 16-oson belülről, Király azonban védeni tudott, majd nem sokkal később Kleinheisler jócskán felé lőtt.

Harcos mezőnyjáték után a 23. percben Gera lőtt kapura, veszélyt azonban nem okozott a próbálkozása.

A 33. percben Dragovic rúgta meg az előretörő Szalait, sárga lapot kapott érte. A szabadrúgás után a középcsatár fejelhetett, de ez felszabadítással ért fel.

Nem sokkal később Király Junuzovic pattogó lövését tenyerelte szögletre.

A 41. percben Arnautovic remek passza után tiszta helyzet maradt ki, majd Kleinheisler átadását Dzsudzsák nem találta el jól a labdát. Gól nélkül zárult az első félidő.

A szünetben nem cserélt egyik szakvezető sem. A második félidő elején Fiola megpattanó lövése nem okozott zavart, Alaba beadása Arnautinovic próbálkozott, majd Gera kísérlete ment mellé.

Az 55. percben Dzsudzsák óriási lövését öklözte szögletre Almer.  

A 62. percben Kleinheisler passza után az addig sokat, de kevés sikerrel küzdő Szalai talált a kapuba, vezet a magyar csapat.

Nem sokkal később Dragovic megkapta a második sárgáját, így emberelőnybe is került a magyar csapat.

Felgyorsult a játék, egyre többet próbálkozott a magyar csapat. Az osztrákok nem jutottak el lövésig.

A 87. percben Stieber Zoltán egy ellentámadás végén a kapuba talált, 2-0!

Az ötperces hosszabbításban Királynak nem volt szüksége bravúrra, a magyar csapat a várakozásokat felülmúlva, remek játékkal kezdte az Eb-t.

A Portugália-Izland mérkőzés kilenc órakor kezdődik.