Együttműködik a TEK és az MLSZ a magyar szurkolók biztonsága érdekében

InfoRádió / MTI
2016. június 10. 11:26
A Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan figyeli a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) rendezéséért felelős hatóságok által a helyszínen tartózkodó szurkolók vagy a mérkőzések biztonságával kapcsolatosan közzétett híreket, és a releváns információkat a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos Facebook- és Twitter-oldalán osztja meg - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.

Az együttműködés célja, hogy a helyben keletkező és nyilvános információk az Eb ideje alatt magyar nyelven is eljussanak a helyszínen szurkolókhoz.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a labdarúgó Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent.

A TEK azt javasolja, hogy a kiutazók mindig tartsák be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és az egyes helyszíneken érvényes biztonsági előírásokat.

A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar állampolgárok biztonsága érdekében a TEK egy ajánlást is megfogalmazott, amely elérhető a www.tek.gov.hu oldalon. Az ajánlások betartásával a szurkolók nagyban segíthetik a helyi hatóságok munkáját és növelhetik saját biztonságukat - írták.