Amerikai újságírót tartóztattak fel a szivárványos pólója miatt a meccs előtt

Infostart
2022. november 22. 09:52
Grant Wahl a Twitteren keresztül tette közzé, hogy a katari rendezők feltartóztatták őt, amikor be akart menni az Egyesült Államok–Wales mérkőzés előtt a médiabejáraton a stadionba, mert szivárványos pólót viselt.

Wahl egy fekete alapú, szivárványos pólóban igyekezett bejutni a stadionba. Az esetet így írta le: „Amikor az LMBTQ közösséget támogató szivárványos futballpólóban megérkeztem a stadion médiabejáratához, hogy beszámoljak az Egyesült Államok–Wales világbajnoki mérkőzésről, a biztonsági őrök nem engedtek be, 25 percre őrizetbe vettek, és dühösen követelték, hogy cseréljem le a pólómat. „Át kell vennie egy másik trikót” – mondta az egyik őr. – „Ez tiltott."

Az azonos neműek kapcsolata illegális Katarban. A FIFA azonban egyértelműen azt ígérte, hogy a szivárványzászlót szívesen látják a világbajnokságon.

Barátom, Andrew Das, a New York Times riportere elment mellettem, tájékoztattam, hogy mi történik. Őt is őrizetbe vették.

"Végül az őrök arra szólítottak fel, hogy álljak fel, forduljak meg, és nézzek bele a felettünk lévő kamerába.

– Ön az Egyesült Királyságból érkezett? – kérdezte az egyik őr.

– New York – mondtam.

Végül elengedték Andyt. Akkor egy biztonsági parancsnok lépett hozzám. Azt mondta, átengednek, és bocsánatot kért. Kezet fogtunk.

Az egyik biztonsági őr azt mondta, hogy csak meg akartak védeni a bent lévő szurkolóktól, akik árthatnak nekem az ing viselése miatt."

A beszámoló szerint a FIFA egyik képviselője később bocsánatot kért Wahltól.